Het geheim van de grote berg

draak blauw knip

Dit gigantische boek van 1,5 meter doorsnee (als je het openklapt) vormt het decor van een bijzonder verhaal: Het geheim van de grote berg. Het verhaal is geschreven door Petra van der Snoek. De muziek is van E. Elgar en het theater en de poppen van Klaaske. Het boek is geheel gemaakt van recycle materiaal (karton, plastic verpakkingen etc. ) De voorstelling is geschikt voor de groepen 3 tot 6 van de basisschool, leeftijd ongeveer 6 tot 9 jaar.

In dit verhaal worden de kinderen meegenomen naar een andere wereld. Een wereld van elfen, kabouters en draken…maar ook een wereld waarin je ervaart dat respect voor de natuur en elkaar en samenwerken heel belangrijk zijn. De voorstelling is speciaal geschreven en gebouwd voor kinderen van groep 3-6 van de basisschool. Het stimuleert kinderen om in dialoog met elkaar te gaan over hun omgeving, duurzaamheid en respect. Bovendien werkt het boek inspirerend om met recycle-materiaal iets moois te maken.

Bij deze voorstelling is een lesbrief geschreven die besteld kan worden. Deze lesbrief geeft een leidraad voor leerkrachten in het regulier en in het speciaal onderwijs om met de kinderen vooraf en achteraf aan het werk te gaan.